فهرست مطالب
ToggleISO یک سازمان بینالمللی است که استانداردهای مختلف را تعریف و انتشار میدهد. این سازمان، با هدف ترویج استانداردهای فنی و صنعتی و ایجاد هماهنگی در استفاده از استانداردها در سراسر جهان تأسیس شده است.
استانداردهای ISO در زمینههای مختلفی از جمله مدیریت کیفیت، مدیریت محیط زیست، ایمنی و بهداشت، امنیت اطلاعات، مدیریت انرژی و سایر زمینهها تعریف میشوند. این استانداردها به شرکتها و سازمانها کمک میکنند تا عملکرد و کیفیت خدمات و محصولات خود را بهبود بخشند و به هماهنگی و توسعه پایدار کمک کنند.
ISO توسط نهادهای ملی استانداردسازی اعضا تشکیل شده است و استانداردهای آن به عنوان استانداردهای ملی در بیش از 160 کشور بهکار میروند. این سازمان در سال 1947 تأسیس شد و دفتر مرکزی آن در ژنو، سوئیس قرار دارد.
استانداردهای ISO ، خرد تقطیر شده افراد
ISO با ایده پاسخ به یک سوال اساسی تاسیس شد: “بهترین راه برای انجام این کار چیست؟”
این کار با ابزار واضحی مانند وزنه ها و اندازهها شروع شد و در طول 50 سال گذشته به خانوادهای از استانداردها تبدیل شد که همه چیز را از کفش هایی که در آن ایستادهایم تا شبکههای Wi-Fi که ما را به طور نامرئی به یکدیگر متصل میکنند، پوشش میدهد.
استانداردهایISO میتوانند تجربیات، دانش و بهترین روشهای انجام کار توسط افراد و سازمانها در زمینههای مختلف مدیریتی، فنی و کیفیتی در نظر گرفته شوند. این استانداردها از بهترین شیوهها، روشها و فرآیندهای کسب و کارهای مختلف الهام گرفته و به صورت یک سری از الزامات و راهنماها جهت ایجاد بهترین عملکرد ممکن در زمینههای مختلف ارائه میشوند. این خرد تقطیر شده از تجربیات و دانش به شکل استانداردها به سازمانها و افراد کمک میکند تا بهبودهای مداوم در عملکرد و کیفیت خود را تجربه کنند.
استانداردهای ISO مورد توافق کارشناسان در سطح بینالمللی
استانداردهای ISO توسط کارشناسان و نمایندگان از کشورهای مختلف توسط سازمان بینالمللی استانداردسازی تدوین و مورد توافق قرار میگیرند. این استانداردها به عنوان یک زبان مشترک برای کسب و کارها و صنایع در سراسر جهان عمل میکنند تا بهبود عملکرد، کیفیت و ایمنی محصولات و خدمات را تضمین کنند. این توافقات و استانداردها باعث ایجاد اعتماد و توافق بین کشورها و صنایع مختلف میشوند و به تسهیل تبادلات تجاری و همکاری بینالمللی کمک میکنند.
مقاله پیشنهادی : آشنایی با انواع استاندارد مدیریتی
مزایای استانداردهای ISO
این استانداردها میتوانند به شما کمک کنند تا فرآیندها و محصولات خود را بهبود بخشیده و بهترین عملکردها و کاراییها را دنبال کنید. همچنین، این استانداردها میتوانند به شما کمک کنند تا به بازارهای جدیدی وارد شوید و اعتبار و اعتماد مشتریان خود را افزایش دهید. به طور کلی، استفاده از استانداردهای ایزو میتواند به شما کمک کند تا رقابتپذیری و کیفیت کسب و کار خود را افزایش دهید.
با توجه به همه این موارد، استانداردهای بینالمللی به این معنی است که مصرفکنندگان میتوانند اطمینان داشته باشند که محصولاتشان ایمن، قابل اعتماد و با کیفیت هستند. استانداردهای ISO در مورد ایمنی جادهها، ایمنی اسباب بازیها و بسته بندیهای پزشکی ایمن تنها تعدادی از مواردی هستند که به تبدیل جهان به مکانی امنتر کمک میکنند.
تنظیمکنندهها و دولتها روی استانداردهای ISO برای کمک به توسعه مقررات بهتر حساب میکنند، زیرا میدانند که به لطف مشارکت متخصصان تثبیتشده در سطح جهانی، این استانداردها مبنایی مناسب دارند.
استانداردهای ISO به عنوان فرمول بهترین راه انجام کار
استانداردهای ایزو میتوانند به عنوان یک فرمول یا الگویی که بهترین راه انجام کار را توصیف میکند، مدنظر قرار گیرند. این استانداردها شامل روشها، فرآیندها، مشخصات فنی و الزامات کیفیتی هستند که به کسب و کارها کمک میکنند تا بهبود عملکرد، کارایی و کیفیت خدمات یا محصولات خود را دنبال کنند. با اعمال استانداردهای ایزو، کسب و کارها میتوانند بهبودهای مداوم در فرآیندها، کاهش هزینهها و افزایش رضایت مشتریان را تجربه کنند. به طور کلی، استفاده از استانداردهای ایزو میتواند به کسب و کارها کمک کند تا به بهترین شکل ممکن عمل کرده و به موفقیتهای بیشتری دست یابند.
طیف گسترده استانداردهای ISO
استانداردهای ایزو یک طیف گسترده از استانداردها را شامل میشوند که در زمینههای مختلفی از جمله مدیریت کیفیت، محیطزیست، ایمنی و بهداشت حرفهای، امنیت اطلاعات، مدیریت انرژی، مدیریت ریسک و بسیاری دیگر ارائه میشوند. این استانداردها به کسب و کارها و صنایع مختلف کمک میکنند تا فرآیندها و محصولات خود را بهبود بخشیده و استانداردهای بینالمللی را در فعالیتهای خود اعمال کنند. از آنجا که استانداردهای ایزو در زمینههای گوناگونی ارائه میشوند، آنها یک طیف گسترده از نیازها و الزامات صنایع و کسب و کارها را پوشش میدهند و به ایجاد یک زبان مشترک برای هماهنگی و توافق بین کشورها و صنایع مختلف کمک میکنند.
کاری که ISO انجام میدهد
ایزو یک شبکه جهانی از استانداردسازهای پیشرو در جهان است.
ایزو از طریق اعضای خود (در 170 کشور مختلف) کارشناسان را از سراسر جهان گرد هم می آورد تا استانداردهای بین المللی را توسعه دهند.
در میان این موارد، ایزو برای کمک به افزایش آگاهی عمومی از استانداردها و استانداردسازی تلاش میکند. ISO همچنین از طریق کمیته مصرف کنندگان در زمینه توسعه استانداردها عموم مردم را درگیر میکند و آموزش استانداردسازی را با آموزش در همه سطوح، ترویج میکند.
ایزو علاوه بر افزایش آگاهی، از طریق آموزش به اعضای خود کمک میکند و به عنوان منبعی برای تحقیقات مرتبط با استانداردها عمل میکند.
شما میتوانید با بررسی چشم انداز استراتژیک و گزارش سالانه ایزو، درباره استراتژی ISO اطلاعات بیشتری کسب کنید، اما همه چیز به یک چیز ختم میشود: خدمت به اعضای ما برای کمک به دستیابی به استانداردهای مورد استفاده در همه جا.
تدوین استانداردها
مانند یک سمفونی، افراد زیادی با هم کار می کنند تا یک استاندارد ایجاد کنند. نقش ایزو مشابه نقش رهبر ارکستر است، در حالی که ارکستر متشکل از کارشناسان فنی مستقل است.
آنها فرآیند را با توسعه پیش نویسی آغاز میکنند که نیاز بازار را در یک منطقه خاص برآورده میکند. سپس برای اظهار نظر و بحث بیشتر به اشتراک گذاشته میشود.
فرآیند رأی گیری کلید اجماع است. اگر این امر محقق شود، پیش نویس در راه تبدیل شدن به استاندارد ISO است. اگر توافق حاصل نشود، پیش نویس بیشتر اصلاح میشود و دوباره به رأی گذاشته میشود. هر روز کاری از سال، حدود بیست و شش جلسه فنی در جایی از جهان برگزار میشود.
از اولین پیشنهاد تا انتشار نهایی، توسعه یک استاندارد معمولاً حدود 3 سال طول میکشد.
تهیه شده توسط تیم تولید محتوای هلدینگ کاسپین / منبع : https://www.iso.org/
بدون دیدگاه