فهرست مطالب
Toggleطرح اقتضایی در IATF 16949 چیست؟
یکی از الزامات استاندارد IATF16949 ایجاد و تهیه طرح اقتضایی است. این بند الزام دارد تا سازمان برای موارد بحرانی، برنامه داشته باشد.
صنعت خودرو یکی از پویاترین و پرتقاضاترین حوزه هاست که در آن مدیریت ریسک و تضمین تداوم عملیات نقش کلیدی ایفا می کند.
طرح اقتضایی، همانطور که در الزامات IATF در بند 6.1.2.3 تعریف شده است، پاسخی به این نیازها است. هدف آنها ایمن سازی فرآیندهای تولید و تضمین تداوم عرضه در صورت بروز شرایط پیش بینی نشده است.
هنگامی که نوبت به برنامه ریزی اقتضایی مطابق با استاندارد IATF می رسد، اولین گام شامل ارزیابی کامل خطرات داخلی و خارجی برای کلیه فرآیندهای تولید و تجهیزات ضروری است.
سازمان ها باید عوامل خطر مانند آسیب به تجهیزات یا ابزار، وقفه در تحویل، بلایای طبیعی، آتش سوزی، اختلال در منابع رسانه ای، کمبود نیروی کار، و اختلال در زیرساخت ها را شناسایی کنند. یک الزام اضافی مربوط به توسعه و اجرای آموزش و آگاهی کافی کارکنان را نیز می توان در تفسیرهای تحریمی یافت.
نمونه طرحهای اقتضایی در IATF را از فروشگاه سایت خریداری کنید.
همانطور که نشان داده شد، همه سناریوها بر تمرکز بر بحرانی ترین مناطق و توسعه طرح اقتضایی مناسب تاکید دارند. این فعالیت را می توان در طول تعریف تحلیل ریسک و فرصت که در مقاله جداگانه ای توضیح داده شده است، توسعه داد.
تصور کنید یکی از دستگاه های کلیدی سازمان دچار مشکل شود یا پیمانکاری که قطعات اولیه را تامین می کرده، اینبار نتوانسته محصول را به موقع به سازمان برساند و تا مدت زمان نامشخصی هم نمی تواند شرکت را تامین کند.
این موارد، موارد بحرانی در سازمان هاست. برنامه های اقتضایی و تدوین برنامه ها باید مطابق ریسک های شناسایی شده و پیامدهای وارد بر مشتری باشد، یعنی در مواردی که ایجاد مشکل در سازمان باعث بروز آمدن خسارت جدی به مشتری می شود، سازمان باید تمام موارد جانبی را لحاظ کرده باشد.
طرح اقتضایی بند 6-1-2-3 استاندارد IATF16949 بشرح زیر است:
الف- شناسایی ارزیابی ریسک های داخلی و خارجی تمامی فرآیندهای ساخت و تجهیزات زیرساختی را که برای حفظ خروجی تولید و کسب اطمینان از برآورده شدن الزامات مشتری ضروری هستند،
ب- تعیین طرح های اقتضایی برطبق ریسک و پیامد روی مشتری
(منظور این است که در مواردی که بروز مسائل بحرانی تاثیر فراوان و شدیدی بر روی مشتری می گذارد، باید برنامه های کامل تری توسط سازمان تدوین شود.)
پ- تدارک طرح های اقتضایی جهت استمرار تامین به هنگام وقوع موارد زیر :
- خرابی های تجهیزات کلیدی
- توقفات ناشی از محصولات
- فرآیندها و خدمات تامین شده از بیرون (تصور کنید وظیفه امور حمل و نقل را به پیمانکار سپرده اید و او در روزی که باید محصول به دست مشتری برسد، از همکاری با شما سر باز می زند. در این شرایط شرکت باید آمادگی داشته باشد و بتواند سریعاً فرد دیگری را جایگزین نماید.)
- وقوع بلایای طبیعی تکرار شونده
- آتش سوزی
- حملات سایبری روی سیستم های فناوری اطلاعات
- توقفات تاسیسات
- کمبود نیروی انسانی یا اخلال در زیر ساخت
چک لیست ممیزی فرآیند داخلی در خودروسازی ( با این چک لیست غیر از IATF ، استانداردهای دیگه هم پیاده میکنی تو سازمان ) رو حتما از فروشگاهمون بخر…! برای پیاده سازی و اجرا هم میتونی از مشاورین ما کمک بگیری.
ت- اطلاع رسانی به مشتری و دیگر طرفهای ذینفع درخصوص گستره و مدت زمان هر موقعیت موثر بر عملیات مشتری
ث- ارزیابی دوره ای اثربخشی طرح های اقتضایی
ج- شبیه سازی طرح های اقتضایی به صورت دوره ای ، در موارد مقتضی
چ- بازنگری و بروز رسانی طرح اقتضایی توسط تیم چند تخصصی و مدیریت ارشد ،)حداقل سالیانه (
ه- مدون کردن طرح های اقتضایی (اطلاعات مدون باید تشریح کننده هر تغییر(ات) شامل، شخص (اشخاصی) که تغییر(ات) را مجاز شمرده است ،باشد)
ی- صحه گذاری محصول بعد ازتوقف تولید به دلیل وضعیت اضطراری
هدف ما در هلدینگ کاسپین بهینه سازی مقالات با رویکرد ارائه ارزش به خوانندگان میباشد. خواهشمندیم با ارائه نظر
در قسمت دیدگاه در پایان مقاله و بیان موضوعات مورد نظر ما را در راستای رسیدن به این هدف یاری نمایید.
تهیه شده توسط دپارتمان تولید محتوای هلدینگ کاسپین / منبع : https://www.automotivequal.com/
بدون دیدگاه